Hållbarhet: Lokala bilverkstäder

Din bil består av metall, plastdelar och vätskor. Och det finns ett liv för dem – även efter krocken. Vi har ett uttalat mål: att hjälpa lokala bilverkstäder att bli ännu bättre på att spara vår miljö.

Idén i pojkrummet blev framgångsrikt företag

Tänk dig att du har en idé och blir inbjuden till ett näringslivsmingel där investerare sitter redo att lyssna. Det hände Linus Månsson, 18 år. Hans uppfinning tar honom nu till bolagsomvandling, större lokaler och egen lägenhet.

Sponsring som ger hopp

För den smala och tekniskt krävande sporten konståkning är sponsring en förutsättning för att kunna utvecklas som åkare. Tyringe KS erbjuder träning på alla nivåer – från skridskoskola till elit. – Det är så roligt att se glädjen hos de unga, säger ordförande Oscar Löfroth.

Hur Kul som Helst

"Hur Kul som Helst" hållbarhetsprojektet där målet är att bidra till att lyfta upp hållbarhetsfrågor inom ridsporten.

Håkan Sibbesson - Ung Växtkraft 2018

En bärodlare från den lilla skånska orten Näsum i Bromölla kommun blev årets vinnare av Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad och Länsförsäkringar Skånes lokala Ung Växtkraftpris 2018. Grattis Håkan Sibbesson!
Emma och Maja vann Stig Lindqvist-stipendiet 2016.
,

Bli 2018 års Stig Lindqvist-stipendiat

Nu, för första gången, i samarbete med Östra Skånes Konstnärsgrupp - ÖSKG, vill vi uppmuntra dig som är verksam inom konst och kultur att söka våra Stig Lindkvist-stipendier för 2018.
,

Vem vinner Årets Miljöpris 2018?

Krinova och personalen på Naturbruksgymnasiet i Osby är de två senaste vinnarna av Årets Miljöpris. Inför 2018 har priset utvecklats och delas nu ut i samarbete med Norra Skåne. Välkommen med din nominering!

Skolrevolution, klimathopp och mode av sopor i slutmanifestation

I slutmanifestationen av Tusen Röster för Nordöstra Skåne fick besökarna träffa musikaliska förebilder, testa att rädda världen genom VR-glasögon, inspireras av banbrytande modeshower och lyssna på intressanta föreläsare. Målet för Tusen Röster har varit att låta 1 000 röster för en hållbar och inkluderande framtid komma till tals – och det nåddes med råge,

Brandsuperhjältar på bio

Våra Brandsuperhjältar som tagits fram i ett projekt tillsammans med Kristianstadbyggen har nu fått liv. Just nu ger de brandtips och släcker en spisbrand i biosalongen!