Idén i pojkrummet blev framgångsrikt företag

Tänk dig att du har en idé och blir inbjuden till ett näringslivsmingel där investerare sitter redo att lyssna. Det hände Linus Månsson, 18 år. Hans uppfinning tar honom nu till bolagsomvandling, större lokaler och egen lägenhet.

Håkan Sibbesson - Ung Växtkraft 2018

En bärodlare från den lilla skånska orten Näsum i Bromölla kommun blev årets vinnare av Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad och Länsförsäkringar Skånes lokala Ung Växtkraftpris 2018. Grattis Håkan Sibbesson!
Emma och Maja vann Stig Lindqvist-stipendiet 2016.
,

Bli 2018 års Stig Lindqvist-stipendiat

Nu, för första gången, i samarbete med Östra Skånes Konstnärsgrupp - ÖSKG, vill vi uppmuntra dig som är verksam inom konst och kultur att söka våra Stig Lindkvist-stipendier för 2018.
,

Vem vinner Årets Miljöpris 2018?

Krinova och personalen på Naturbruksgymnasiet i Osby är de två senaste vinnarna av Årets Miljöpris. Inför 2018 har priset utvecklats och delas nu ut i samarbete med Norra Skåne. Välkommen med din nominering!

Hundralappen

Gemenskap, hållbarhet och entreprenörskap var ledorden när årets omgång av projekt #hållbarahundralappen avslutades. För tredje året i rad redovisades en rekordsumma. Nu skänks 58 400 kronor till det lokala välgörenhetsarbetet och föreningslivet
, ,

Hallå där - Renée Carlsson!

Renée Carlsson är hållbarhet- och kommunikationschef på Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad och vi passade på att ställa några frågor och be henne berätta om sitt arbete. sina tankar kring hållbarhet, vad hon vill använda sin röst till och hur vi kan göra Nordösta Skåne mer inkluderande.

Dags för clinic i "Hur Kul som Helst"!

Den 20 november är det dags för en ny clinic i hållbarhetsprojektet "Hur Kul som Helst". Denna gången är det sjukgymnasten Johanna Wahllund som pratar om hur man blir en hållbar ryttare och hur du och din häst påverkar varandra i ridningen!
Trygga Tillsammans - 7 röster för skolrevolution
,

Skolrevolution 2.0

Efter "7 röster för Skolrevolution" i Almedalen är nu nästa steg ”att ta Almedalen hem till nordöstra Skåne”. Missade du seminariet kan du se det här!
,

Lolle är en God Kamrat

Säsongens fjärde och sista "God Kamrat" delades ut under IFK Kristianstads hemmamatch mot IFK Ystad den 16 maj och tilldelades Lars-Ola ”Lolle” Nilsson. Grattis Lolle, du är en "God Kamrat".