Skolrevolution 2.0

Foto: Sven Persson/swelo.se

Efter ”7 röster för Skolrevolution” i Almedalen är nu nästa steg ”att ta Almedalen hem till nordöstra Skåne”. En repris på seminarierna som hölls kommer att bli verklighet och under Sveriges bästa Näringslivsdag, den 18 september på Österlen Flygplats kommer besökarna att bjudas på ett pitchmaraton där de lokala och unga innovatörerna får äga scenen.

– Fortsättningsvis kommer vi att samverka med våra samarbetspartners från Almedalens seminarier och använda den kompetens som vi berikades med, säger Renée Carlsson, Hållbarhets-, och Kommunikationschef på Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad.

Topp tre

Det gemensamma seminariet ”Skolrevolution” hade många besökare under Almedalsveckan och var dessutom det mest visade seminariet via livesändingen bland alla seminarier i Öresundhuset. Nu en tid efter Almedalsveckan 2017 har seminariet visats över 2000 gånger. Öresundshusets avslutande seminarium i Almedalen utnämnde dessutom Skolrevolution till ett av veckans topp tre seminarier. Som en man i publiken sa: ”Detta var Almedalens bästa och viktigaste seminarium!”

Nu fortsätter vi tillsammans vårt arbete.

”Sju röster för skolrevolution – Vi pratar inte, vi gör plats för de unga!”

Vi fortsätter att lyfta frågan om en bättre och mer mångfaldsanpassad skola där alla unga får utrymme och stöd att växa både personligt och professionellt. Vi fortsätter att se på hur vi kan skapa ett skolklimat i världsklass som är anpassat för individers olikheter! Ett klimat där alla kan känna sig trygga och utvecklas på sina villkor utifrån sina behov och förutsättningar!

Aktiviteterna är ett samarbete mellan Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad, Young Innovation HUB, Plugin 2.0 och Skåne Nordost.

Vill du läsa mer om våra hållbarhetsprojekt?