Hur Kul som Helst

Foto: Sven Persson/swelo.se

”Hur Kul som Helst” är ett samverkansprojekt mellan Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad, Agria och representanter från ridklubbar i vår del av Skåne.

Tillsammans vill vi bidra till att lyfta upp hållbarhetsfrågor inom ridsporten som att förebygga skador, ledarskap och den goda stallkulturen.

-Vi fokuserar både på hästen, sporten och ryttaren och tillsammans arrangerar vi event och aktiviteter inom ramen för hållbarhet inom ridsport. I vårt forum diskuterar vi trygghet, ledarskap, skadeförebygg, stallkultur och självförtroende, berättar Renée Carlsson, projektledare för ”Hur Kul som Helst”.

Hållbar framtid

Tillsammans arbetar vi för att skapa event och aktiviteter med fokus på en hållbar framtid inom ridsporten. Utvecklingen av unga ledare, hållbara hästar och en bra stallkultur är viktig för oss som verkar i denna miljö. Dessa områden är även våra största samtalsämnen och diskussionsfrågor när vi träffas.

För frågor om projektet kontakta gärna vår ansvariga projektledare är Cassandra Isgren.cassandra.isgren@lansforsakringar.se

Genomförda aktiviteter

 • 2015 Workshop - den goda stallkulturen

  Mikaela Görloff, bloggare och entreprenör inom ridsport talade om hur sporten hade bidragit till i hennes utveckling som ung företagsledare inom ridsport och hur viktigt det är att aktivt arbeta med en god stallkultur. Lena Forsberg, forskare i ämnet ledarskap och ridsport belyste vikten av den ”skola” som stallet är för unga och att vi behöver lära oss mer om vad det är som formar unga till framtida ledare.

 • 2016 - Clinic med Douglas Lindelöw

  Under vår första clinic delade Douglas Lindelöw, en av våra tio bästa ryttare i världen, med sig av sina tankar kring hållbara hästar. Även Agrias veterinär, Karl-Henrik Heimdal, var där och pratade om exteriörens betydelse för hästens hållbarhet.

 • 2016 - Clinic med Jens Fredricson

  Under vår andra clinic kom Jens Fredricson, en av Sveriges mest framstående tävlingsryttare och unghästutbildare. Han berättade om Flyingemodellen – en modellmed syfte att ta fram sporthästar och skolhästar av god kvalitet.

 • 2016 - Öppet Forum på Hovdala horse Trials

  Vi arrangerade ”Öppet forum” på Hovdala slott i Hässleholm i samband med Hovdala International Horse Trials i augusti 2016. Där bjöds deltagarna på spännande föredrag med tre fantastiska föreläsare som med sin egen touch delade med sig av sina personliga berättelser och erfarenheter från sin värld.

  • Landslagets Niclas Lindbäck berättade om sin karriär och hur han blickar mot OS i Peking.
  • Landslagets Linda Algotsson, en av Sveriges främsta OS-ryttare berättade om ledarskap och personlig utveckling inom ridsport.
  • Tidningen Norra Skånes chefredaktör, Mimmi Karlsson-Bernfalk, berättade om hur ridsporten utvecklat henne som ledare.
 • 2016 Föreläsning med Johanna Lassnack

  Kristianstad Ridklubb bjöd in till föreläsning med Ryttarinspiration från Johanna Lassnack. Johanna pratade om näthat, självkänsla och ridsport. Föreläsningen var jättepopulär och de begränsade antalet platser bokades fort.

 • 2017: Resa till EM i Ridsport i Göteborg

Projektet ”Hur Kul som Helst” startades våren 2015 av Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad tillsammans med Agria och är ett samverkansprojket med representanter från ridklubbar i vår del av Skåne.

Är du intresserad av att läsa om våra andra hållbarhetsprojekt?