Håkan Sibbesson – Ung Växtkraft 2018

  • Ung Växtkraft 2018

    – Håkan Sibbesson

I den lilla skånska orten Näsum i Bromölla kommun hittar vi Bröderna Sibbesson och Håkan Sibbesson – årets vinnare av Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad och Länsförsäkringar Skånes lokala Ung Växtkraftpris 2018.

– Jag blev väldigt förvånad när jag fick höra det, men självklart känns det väldigt hedrande att få en sån fin utmärkelse då jag vet att det finns många duktiga ungdomar runt om i Skåne. Att få sitt arbete uppmärksammat på detta viset gör att jag känner mig väldigt taggad inför framtiden. Vinstpengarna kommer användas till att utveckla företaget under 2018, säger Håkan Sibbesson.

Generationsodling

Redan 1932 grundades familjeföretaget och idag är det tredje och fjärde genrerationen Sibbessons som odlar vidare med samma omsorg om naturen. Jordbrukets huvudsakliga inriktning är odling av hallon, jordgubbar, grönsaker och spannmål.

Jordbruket Torngården har en härlig utsikt över Sibbarpsdalen och i anslutning till gården ligger också en gårdsbutik. Det är med en tunnelodling som bröderna säkerställer kvalitén och således även får en längre skördesäsong, som sträcker sig mellan maj och oktober.

För tillfället jobbar bröderna mycket med kundbesök och arbetsintervjuer runt om i landet inför kommande sommarjobb, men självklart är andra förberedelser också i full gång.
– Skogsentrepenaden går för högfullt och så väntar vi på att få komma igång med jordgubbsplanteringarna så fort vi får lite mer värme i jorden, berättar Håkan.

Juryns  motivering:

Vinnaren av Ung Växtkraft Skåne går till Håkan Sibbesson från Näsum för sitt framgångsrika företag inom bärodling och bärförsäljning, Årets pristagare av Ung växtkraft i Skåne går till en ung men ändå driven företagare. Med stort engagemang, en hög social kompetens samt utmärkta ledaregenskaper har han skapat ett blomstrande landsbygdsföretag som möjliggjort ett stort antal arbetstillfällen i både närområdet och i övriga landet.

Vill du läsa mer om våra utmärkelser och stipendier?

Vad är Ung Växtkraft?