, , , ,

Utan strumpor och skor

Sommartid är det så härligt att kunna gå barfota ! Vi stänger in de stackars fötterna i trånga skor hela dagarna och de har nog tuffast förhållande i kroppen på många sätt. Vi bär hela vår vikt på fötterna och våra skor skapar många gånger felställningar som sedan förändrar hela kroppen och dess funktioner.
Foto: Pixbay.com
, ,

Frossa i ägg i påsktider och alla tider

Påsken - äggens högtid närmar sig och Kicki funderar och reflekterar över äggens fantastiska egenskaper, både för kroppen och rabatten.
Hälsablogg med olika hälsatjänster i bild.
, ,

Slipp smärta i rygg och nacke

Visste du om att ditt huvud väger ca 4-5 kilo? När du böjer huvudet neråt för att titta på mobil, padda eller tangentbord och får en lutning på 60 grader kommer din nacke belastas med ca 27 kilo i tyngd. Kicki tipsar om fem enkla övningar för att göra din nacke gladare.
Hälsablogg med olika hälsatjänster i bild.
,

När livet slår till

Ingen kommer undan sorger, kriser och jobbiga episoder i livet.´Någon gånger slår livet ´helt enkelt till. Det är viktigt att veta att det okej att ta en dag i taget och att det finns hjälp att ta sig upp, om man trillat för långt ner.
,

Ät dig friskare

Vi kan alla äta oss friskare bara genom att äta bättre! Kosten är vår bästa medicin. Denna veckan står rödbetor, spenat, lingon och kål på Kickis meny över livsmedel som gör susen för hälsan.
Hälsablogg med olika hälsatjänster i bild.
, ,

Dötid, livstid och mät skärmtid!

Dötid i kön, på bussen eller i väntrummet finns inte längre. Den har ersatts med skärmtid, tid med din smartphone. Vågar du mäta din skärmtid? Utmana dig själv!
Hälsablogg med olika hälsatjänster i bild.
,

“Ja och” istället för “ja men”

Emelie och hennes kollega brukade ofta fastna när de skulle komma på nya idéer och lösningar. En agerade idéspruta och en började direkt att tänka på för att snabbt komma vidare till handling. Känner du igen dig?
,

Håll dig frisk i influensatider

Att bli sjuk i influensa får en att bli påmind om hur snabbt kroppen tar en ifrån stående till horisontalläge. Hur man helt blir utslagen och det är inte mycket man kan göra mer än att vänta tills det går över. Vila, vätska och värme är den bästa medicinen och att fylla på med det som hjälper kroppen bli bättre och starkare, men lite vänlighet skadar inte heller.
Hälsablogg med olika hälsatjänster i bild.
,

Härliga pauser från stillasittandet

Stillasittande bidrar till hälsosjukdomar och jag tror att vi måste göra det roligare att ta pauser och röra på oss. Man kanske inte flyttar ut på landet för att få mer vardagsmotion eller får barn för att få mer vardagsmotion, det är sådant man får på köpet, men att variera sin arbetsposition är ju enkelt att göra.