,

Sjuknärvaro

Hälsablogg med olika hälsatjänster i bild.
Direkt när jag vaknade upp kände jag det i halsen. Jag gick upp och gjorde mig i ordning men vid frukostbordet kunde jag inte dölja det utan berättade för min man att jag hade ont i halsen, ont i huvudet och kände mig tung i kroppen. Jag hade många inbokade möten den dagen. Jag åt frukosten och hoppades att jag skulle känna mig bättre. Men det gjorde jag såklart inte. Jag ville verkligen inte sjukanmäla mig men insåg att om jag gick till jobbet och gjorde mina tio timmar så skulle jag definitivt vara riktigt sjuk sen. Trots känslan av skuld ringde jag och sjukanmälde mig och gick sedan och la mig i sängen igen.

Jag slogs av hur jobbigt det kändes att sjukanmäla mig. Jag visste samtidigt att det bästa för mig var att jag vilade direkt. Jag visste också att jag inte skulle kunna anpassa dagen efter mitt mående utan att det hade varit full-on hela tiden.

7 av 10 svenskar går till jobbet trots att de är sjuka framkommer i en ny rapport från Arbetsmiljöverket. Undersökningen har SCB gjort för Arbetsmiljöverket med 9000 deltagare. Gruppen kvinnor 20-49 hade särskilt hög sjuknärvaro. Sjuknärvaro kallas förekomsten av snoriga och hostiga anställda på en arbetsplats.

Det finns studier som visar på hälsorisker med att gå till jobbet trots att man är sjuk. Till exempel att de som ofta går till jobbet trots sjukdom löper högre risk att rapportera framtida hälsoproblem än de som stannar hemma när de känner sig sjuka.

Jag tänker på att vi ofta gör det som på kort sikt känns lättast (trots att vi ibland vet att det är förödande på lång sikt), såsom att gå till jobbet förkyld trots att man vet att man ofta blir ännu sjukare av det. Det gör vi för att just nu så känns det lättare att slippa säga till chefen att man är sjuk. Det jag som psykolog ofta hjälper människor med är att agera och ta beslut som är bra för dem på lång sikt och ligger i linje med deras värderingar.

Emelie är psykolog och arbetar på SOS Internationals. Vill du läsa mer från Emelie?